font-family: 'Agency FB', arial; The Crown (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-86130719-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); >


The CrowN


Als een rock trio werken ze met een hele specifieke visie en geluid.

Goede songs, een goed verhaal, een krachtige podium sound!
The Crown streeft naar een ramble-shackle geluid in de stijl van de originele Rock ‟n Roll. Met moderne songs en een krachtige presentatie. Rock ‟n Roll met een V8 motor!

In 2009 kwam hun eerste EP uit Selfportrait. Met regionaal succes: De Popronde, lokale festivals en optredens en airplay in Zuid Holland.

In 2010 hebben ze hun tweede EP BULLITT gemaakt.
Nationale optredens, promotie online en een begin van een flinke fan-base. 13.000 downloads van de single Song45 en voorprogrammas op club podia niveau zoals de P60 in Amstelveen.

Eind 2012 hebben ze, met Henk Koorn (Hallo Venray) hun derde EP STITCH geproduceerd. De eerste single Loser is goed ontvangen en wordt regelmatig op lokale en regionale zenders gedraaid. Ook zijn ze 13e geworden in de lokale Haagse Top 100 aller tijden!

De tweede single Dreams is wederom goed ontvangen, en gaat komend jaar de internationale distributie in. Dit zal een eerste stap zijn voor optredens op Europees niveau.


THE CROWN