font-family: 'Agency FB', arial; The Bluesfuse (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-86130719-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); >


The Bluesfuse


Een Haagsch Powertrio rond gitarist Peter Langerak opgericht in de regenachtige zomer van 2008. In de eerste bezetting op drums Barry Kruik en Mario Smient op basguitar. De band speelt  regelmatig in Blueskroegen maar ook op festivals waaronder het Oerol Festival en Koninck Blues Festival.

De basis van de muziek is Blues en grijpt terug naar Engelse Blues van begin jaren zestig, maar moderne invloeden wordenniet geschuwd. Deze keuze mag in de conservatieve Bluesscene verrassend genoemd worden", aldus een journalist van het Limburgs Dagblad.

In dat interview zegt Peter het merkwaardig te vinden dat men in deze tijd zo vasthoudt aan de zgn. twelve-bar-blues. Dit terwijl deze muziek in de 60ties volop in ontwikkeling was met John Mayall, Cream, Jeff Beck, Jimi Hendrix, de eerste Fleetwood Mac en later natuurlijk bands als Led Zeppelin.

Hij vervolgt (met licht hilarische ondertoon) "wij hebben tenslotte nooit op katoenplantages gewerkt dus wat is nou echte blues?, ik noem het liever blanke blues".

THE BLUESFUSE